VANHA SAUNA

Tervetuloa Vanhaan Saunaan!!! Vanha Sauna on pikkuinen paikka, oikeasti entinen sauna, jossa voi käydä katsomassa keramiikkaani.Vanha Sauna sijaitsee Hattulassa lähellä Aulankoa ja Metsänkylän navettaa. On mukava liittää poikkeamiskohteeksi täälläpäin liikkuessa.
Voit milloin tahansa laittaa tekstiviestin 040 7584414, niin soitan takaisin mahdollisimman pian. Tai laittaa s-postia sirpa.mikkolaätgmail.com
En enää mielelläni lähetä postissa. Esineitä on rikkoontunut perusteellisesta suojauksesta ja särkyvänä lähettämisestä huolimatta. Posti on korvannut kyllä rikkoontumisen, mutta ehjää esineestä ei saa.

Kaikki myymäni esineet ovat luonnollisesti verotuksen alaista tuloa.


Haluttaessa laitan enemmän ja tarkempia kuvia.http://koukussasaveen.blogspot.fi/p/piha-ja-puutarha-kuvina-touko-elokuu.html

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

RAKUKERAMIIKASTA

Hei taas!
Olen jonkun verran tehnyt rakukeramiikkaa. Itselläni on uunikin, mutta moneen vuoteen ei ole tullut tehtyä. Saisikohan tänä keväänä sen verran irti itsestään?

Mulla on tynnyristä tehty uuni, joka kuumennetaan kaasupolttimilla. Polton jälkeen työt savustetaan peltipöntöissä palavalla purulla, oljilla ym. Rakukeramiikka tehdään karkeasta savesta, ja sitä voi käyttää ainoastaan koristekäytössä. Ulkona se ei kestä. Rakukeramiikka on huokoista ja imee itseensä kosteutta, ja esine murentuu ennen pitkää. Se ei ole myöskään vesitiivis, joten se ei sovi vedessä pidettäville kukille maljakkona tai jos haluaa laittaa siihen kukkia, on alle laitettava jokin vati, koska vesi tihkuu pohjasta läpi. Rakukeramiikka on myrkyllistä, ei voi käyttää elintarvikkeille.

Omat työni olen säästänyt itselläni, jokunen on mennyt rikkikin. Yläkerran poratilla on muutamia maljakoita.Tällaisia...
2 kommenttia:

  1. Muutaman kerran olen rakua kokeillut, tehtiin vaan pieniä esineitä kun meitä on kurssilla niin paljon ettei työt olisi mahtuneet pönttöön :) Kauniita maljakoita, minulla tuli sellainen musta möykky joka kuvasi omenaa :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit kommentin, kommentit elävöittävät blogiani. Olen iloinen kaikesta palautteestakin :)