VANHA SAUNA

Tervetuloa Vanhaan Saunaan!!! Vanha Sauna on pikkuinen paikka, oikeasti entinen sauna, jossa voi käydä katsomassa keramiikkaani.Vanha Sauna sijaitsee Hattulassa lähellä Aulankoa ja Metsänkylän navettaa. On mukava liittää poikkeamiskohteeksi täälläpäin liikkuessa.
Voit milloin tahansa laittaa tekstiviestin 040 7584414, niin soitan takaisin mahdollisimman pian. Tai laittaa s-postia sirpa.mikkolaätgmail.com
En enää mielelläni lähetä postissa. Esineitä on rikkoontunut perusteellisesta suojauksesta ja särkyvänä lähettämisestä huolimatta. Posti on korvannut kyllä rikkoontumisen, mutta ehjää esineestä ei saa.

Kaikki myymäni esineet ovat luonnollisesti verotuksen alaista tuloa.


Haluttaessa laitan enemmän ja tarkempia kuvia.http://koukussasaveen.blogspot.fi/p/piha-ja-puutarha-kuvina-touko-elokuu.html

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

KYSYMYS JA VASTAUS

Kiitos tuhannen tulimaisesti kaikille kannustajille ja seuraajaksi kirjautuneille ja kommentoineille ja ja kaikille, jotka täällä ovat jo käyneet. Ja heti tähän alkuun kätkeytyi arvonta. Olin ajatellut palkita ensimmäisen mukaan kirjautuneen ja se rohkea oli MARRU. Joten Marru lähetäpä mulle osoitteesi, niin saat jotain enemmän tai vähemmän hempukkaista ystävänpäivän merkeissä ;)
Tuonne kommentteihin on tullut keramiikkaa koskeva kysymys. Ajattelin tehdä noiden kysymysten suhteen niin, että vastaan niihin eri postauksena, jos ne koskevat yleisesti keramiikkaa. Siten ne eivät hautaudu tuonne kommenttilaatikoihin, vaan kysymyksiä ja vastauksia voi löytää täältä sanahaulla.

Kysymys siis oli. Kestääkö korkean polton keramiikka 40° pakkasessa?
- Ihan noin kovaa pakkasta en ole kokeillut. Mutta mulla on ollut vanhimmat työt ulkona kesät talvet jo 17 v. Ihan noin kovaa pakkasta ei ole ollut, mutta yli 30 kuitenkin. Jos esine on lasitettu, eikä siinä ole mitään syviä koloja, joihin jää vettä jäätymään, niin se kestää talvet ulkona. Ruukut, astiat ym. sellaiset joihin vesi voi jäädä seisomaan ja jäätymään, saattavat haljeta veden laajetessa jäätyessään. Myös jokin huokoisempi, matalapolttoinen keramiikka saattaa imeä syksyn mittaan kosteutta, joka myös jäätyessään voi säröttää esinettä. Elikäs, mitään takuuta en voi antaa, mutta joka esineestä voin kertoa oman mielipiteeni kestävyydestä. Kiitos kysymyksestä :)

Tämä "Lapsoset" -patsas on jo muuttanut erääseen pihaan.  Siihen on laitettu vedenliritin. Vesi lirittää pojan pään vieressä olevasta kellokukasta käsissä olevalle lehdelle ja siitä alla olevaan ämpäriin. Toimii siis näin. Maahan kaivetaan kuoppa, johon mahtuu ämpäri. Ämpärin alaosaan kylkeen tehdään mehumaijan letkuun sopiva aukko. Ämpärin pohjalle laitetaan pumppu, josta letku johdetaan kukan sisään. Ämpärin päälle laitetaan tukeva verkko, jonka voi naamioida sammaleella tai  koristekivillä tai millä haluaakin. Lopuksi asetetaan patsas.  Ja näin vesi kiertää ämpäristä patsaaseen ja takaisin ämpäriin. Patsasta joutuu vähän sijoittelemaan, että vesi menee suoraan ämpäriin,eikä roisku ympärille. Kaikkein yksinkertaisin pikku vedenlirutin pihalle ;) Nuo irralliset kukat ovat kynttiläkipot, joihin voi laittaa kynttilät hämärinä loppukesän iltoina.  Suosittelin tälle patsaalle terassille tai johonkin suojaan ottamista talveksi.

2 kommenttia:

Kiitos, kun jätit kommentin, kommentit elävöittävät blogiani. Olen iloinen kaikesta palautteestakin :)